donderdag 27 februari 2014

Mijn eerste kerstkaart

Vandaag mijn eerste kerstkaart gemaakt. Het idee zat al langer in mijn hoofd, dus duurde het maken niet zo lang.
Van een leeg doosje met paasbonbons heb ik de kerstster gestanst met een Marianne's Creatable . De kerstbal toen op donkerrood kerstpapier geplakt en netjes uitgeknipt. Met mijn crocodile er een mooi gaatje in geponst en een gouddraadje opgezocht.
Op wat glimmend wit papier met een embossingfolder de kaarsen en de hulst geƫmbost, hoekjes afgerond en op een rode kaart geplakt

woensdag 26 februari 2014

verjaardagen

Vandaag heb ik wat kaarten gemaakt voor diverse verjaardagen. Ik liep een beetje achter, maar vandaag had ik alle tijd. Dat werkt lekker.



zondag 23 februari 2014

Geese Flight

Vandaag het vierde vierkant voor de quilt voor Maaike afgekregen.
Achteraf had ik liever het vierkant in het midden met de heel lichte , iets gebroken wit gedaan. Die kleur wil ik toch wat vaker in de vierkanten verwerken.

en het moet nog iets beter gestreken worden, zie ik.

donderdag 6 februari 2014

Verjaardag Arjen

Het is al weer even geleden. 25 januari was Arjen jarig en voor hem had ik deze kaart gemaakt.

Stempels zijn van Stampin Back

Nieuwe baan

Corine is maandag begonnen met haar nieuwe baan. Bij dezelfde werkgever, maar op andere kantoren. Ze heeft een moeilijke tijd achter de rug en ik vond het nodig haar een beetje op te kikkeren. Dat heb ik met dit kaartje gedaan.
Wel een beetje scheef gescand. Hartjestempel en de takjes zijn van Stampin Up, de tekst is van het Stempel Atelier in Dordrecht.

Speeskeek

Corine kwam met 2 collega's de auto parkeren. De dames vonden het op straat maar vreemd ruiken en ze vroegen aan Corine of haar moeder misschien een speeskeek aan het bakken was. En of ik het later misschien over roze olifantjes had gehad. Nu had ik inderdaad iets in de oven staan, maar dat was een gembercake.
Ik kon het niet laten om Chantal, die ook helemaal in de ban van het stempelen is, een kaartje te sturen, met daarop 2 roze olifantjes. Binnen in de kaart heb ik een plakje cake verstopt en gelukkig is alles in goede orde ontvangen.
De olifantjes zijn van Stampin Up, de achtergrond is 1 stempel en is van Stampin Sensations

Jarige neef

Voor Mathijs heb ik voor zijn 26e verjaardag deze kaarten gemaakt.

De blauwe heeft hij van oma gekregen, de gele met de motorrijder van mij. De stempels op de blauwe kaart zijn van Stampin Back, het bandenspoor op de gele kaart ook. De motorrijder en de tekst zijn van Spark 'N Sprinkle.

zaterdag 1 februari 2014

Beginnerscursus quilten

Tijdens de 6 lessen van de beginnerscursus hebben we verschillende technieken geleerd om te patchworken en te quilten.
Mijn eerste werkstuk is een kussenovertrek geworden. Ik ben er erg trots op.

Ik heb het in mijn favoriete kleuren gemaakt. Ik ben van plan nog zo'n overtrek te maken, maar dan anders. Zelfde patroon, maar de blokken en driehoekjes een andere kleur.

Een tweede kussenovertrek is ook gemaakt. Hier hebben de applicatie-techniek toegepast.
 
Ook weer in mijn favoriete kleuren.

quilten

Dat is een tijd geleden dat ik hier wat geschreven heb. Ik ben nog steeds verslaafd aan het stempelen. Heb ondertussen al heel wat aangeschaft van Stampin Up. Dat is toch wel mijn favoriete merk om stempels, lintjes, inkpads, knoopjes, papier en wat je nog meer nodig hebt te bestellen.
Ondertussen ook een cursus quilten gedaan. Ik was het steeds van plan, maar het kwam er maar nooit van. Bovendien was ik een beetje huiverig, want ik ken mezelf: dan ga ik er wel vol tegen aan. En ik heb al zo weinig tijd.
Maar ja, zo'n 2 jaar geleden stond er een oproepje in ons kerkblad of er dames waren die mee wilden werken aan een quilt voor de vleugel. Daar heb ik me toen voor opgegeven en het resultaat mag er zijn. De oplevering is nog heel groots geweest, met een quilttenstoonstelling en een kunstmarkt in en rond de kerk.
Leter stelde Netty Geerdink, van wie het idee was om die quilt voor de vleugel te maken of we er niets voor voelden om een beginnerscursus quilten te gaan doen. Of eigenlijk vroegen wij Netty of dat mogelijk was. We komen nu om de twee weken op woensdagmorgen bij haar thuis en na 6 beginnerslessen zijn we begin van dit jaar met een sampler begonnen.
 Hier staat Netty Geerdink met haar geesteskind op de foto.
 Van links naar rechts: Ine Rodenhuis, Netty Geerdink, Hanny Koopman, Corry Weisink, Cuny van der Hoeven en Joke Kooij.

 Netty, haar vriendin leggen de laatste hand aan de quilt. Ine Rodenhuis kijkt of het wel goed gaat.