vrijdag 28 maart 2014

opdracht voor een swap

De opdracht was: zwart/paars of cerise.
Ik dacht meteen aan een leuke silhouet stempel van Stampinback. De tekst is van Inkerbell stamps en het vlindertje van Stampin Up.
beetje scheef gescand, maar het kaartje is wel recht en dat is het belangrijkste.
Verder nog een kaartje voor een ketting gemaakt, met als opdracht: Feest.
Dit zijn allemaal produkten van Stampin Up.

En dan was er nog een verjaardag van een achterkleinkind van mijn moeder. Deze twee kaarten heb iik meegegeven:
ook allemaal van Stampin Up.
De vrolijke bijtjes zijn van Stamps Happen, de kleine bijtjes en vlindertjes van Stampin Up en de tekst van Different Colours.
De honingraatjes op de achtergrond zijn gemaakt met een template waarop ik met een vingersponsje wat soft suede inkt van Stampin Up heb gesponst.

werken met stijfsel spray.

Dat was een opdracht voor de yahoogroep van Kicostampers waar ik lid van ben. Een leuke techniek waarmee je heel verschillende achtergronden kunt maken.

op de eerste foto zie je een A-viertje glossy papier en hier heb ik alcohol inkt gebruikt. Ik heb de achtergrond verwerkt in een atc, te zien op de tweede foto.
In plaats van alcohol inkt kon je ook pearl ex gebruiken. Dat heb ik ook gedaan en daar verschillende kaarten mee gemaakt.


dinsdag 25 maart 2014

Het achtste vierkant

voor de sampler. Dit patroon heet Little Giant.

Ook dit keer weer erg leuk om te doen. Op naar de volgende.

donderdag 20 maart 2014

mijn tweede kerstkaart

Vandaag mijn tweede kerstkaart in elkaar gezet. Het 'gouden' overschotje van de eerste kerstkaart bleef maar op mijn bureau liggen. Daar wilde ik een kaart omheen bouwen.
Een ronde kerstbal uitgesneden op gedessineerd papier en daar toen dat gouden restje op geplakt. Op een beetje glimmend papier met een embossingfolder wat sterrren geembost, rond uitgesneden en de kerstbal er met een gouden draadje op geplakt. Dit geheel weer op een vierkant gedessineerd papier gemat en vervolgens op een iets groter vierkant op het zelfde glimmende papier geplakt.

woensdag 19 maart 2014

kaarten voor An

An is een oude nicht van mijn man. Gisteren is ze 94 geworden en afgelopen zondag heb ik haar bezocht. Ze was erg verdrietig, want haar vogeltje was de nacht ervoor overleden.
Ik maak voor mijn moeder ook altijd een kaart en ik vond dat een soort vintage kaart wel toepasselijk was.
Stempel is ouwetje van Stampinback, maar hij blijft mooi. Voor de bloemetjes heb ik een greep in de voorraaddoos gedaan om er een beetje variatie in te brengen. Het dessinpapier is van Stampin Up.

Zelf heb ik een kaart met een vogeltje gestuurd, dat leek me ook wel toepasselijk. An krijgt van de dierenarts een nieuw vogeltje. Ze twijfelt er nog over, maar ik denk dat het wel goed voor haar is.
Papier is van Stampin Up, het vogeltje ook. Gestempeld op gedessineerd papier en uitgestanst. De takjes zijn van Joy. Ik heb er met een paper pen wat bloemetjes op gedaan

nog een kaart voor Josefien

Ja, nog een kaart voor Josefien, want die is vandaag jarig. Daar hoort een leuke kaart bij, net zoals voor Gerke er een prachtige taart bij hoort. Omdat ik het meisje op de kaart een dikke roos in haar haarband heb gegeven, heb ik er maar een foto van gemaakt in plaats van de kaart te scannen. Die zou anders wel erg wazig worden.
Het strookje onderaan de jurk is een echt kantje. Verder heb ik haar nog met heel kleine stippeltjes een gouden armbandje omgedaan. 

zaterdag 15 maart 2014

kaarten gemaakt

Afgelopen vrijdag heb ik 2 kaarten gemaakt. Bij allebei de kaarten was een beetje haast geboden. De eerste moest voor ik 's morgens naar mijn werk ging. Hij is bestemd voor een stel dat maandag op vakantie naar Curacou gaat. Een vliegtuig, een paar palmbomen en binnenin heb ik eens tempel gebruikt dat ik donderdag op de Knotsgekke Kaarten Dagen in Den Bosch bij Ludiec heb gekocht.


's Middags nog een kaart gemaakt voor Sister Damien, een gepensioneerde non die ik bij Harry en Margriet in Newcastle heb leren kennen. Ze is 29 maart jarig dus daar was haast bij geboden, want de post naar Australie doet er toch wel zo'n 14 dagen over. Ik heb een craftable van Marianne Design gebruikt en met rub-ons goudkleurig opgepoetst. Een vintage foto uitgezocht en er nog een samengesteld bloemetje op gepl
De achtergrond met een mebossingfolder bewerkt en er ook een beetje een oud kleurtje aan gegeven.
akt.

Het zevende vierkant

voor de quilt is af. Dit was echt een vluggertje. Afgelopen maandag (ipv woensdag) was ik vergeten dat we cursus hadden en ik was dus te laat, waardoor er een gemakkelijke opdracht gevonden moest worden. Dat werd dit vierkant. Ik heb er geen naam voor kunnen vinden en heb het zelf de naam No-name gegeven.

dinsdag 11 maart 2014

Lucky knot

Gisteren de laatste steek gezet in het 6e vierkant voor de sampler. dit keer was het een lucky knot. Erg leuk om te doen.

Er liggen al weer twee opdrachten te wachten voor ever 2 weken. Dat wordt weer hard werken.

maandag 10 maart 2014

kaart voor Josefien

Alhoewel Josefien pas volgende week woensdag jarig is, toch alvast maar een kaart gemaakt. Kan ik het niet meer vergeten.


Dit zijn twee stempels die je uit moet knippen en dan op elkaar lijmen, na er een touwtje achter geplakt te hebben. Zo heb je aan de binnenkant van de kaart ook iets leuks om naar te kijken.
Vorige week een soortgelijke kaart gemaakt, maar dan in andere kleuren. Die was bestemd voor Laura Maas.

Vandaag ook nog een kaart gemaakt voor een jarige. Hij gaat met zijn scooter naar zijn werk, dus dit leek me wel een toepasselijke kaart.

Wat skeuren he?

zaterdag 8 maart 2014

Kompas

Vanmorgen eindelijk mijn 5e vierkant voor de quilt kunnen strijken en fotograferen. Het zag er allemaal een beetje rimpelig uit, maar na de strijkbeurt valt het wel mee.

maandag 3 maart 2014

resultaat van 2 naailessen

Een tijdje geleden heb ik mijn voorraad 'lappen' eens onder de loep genomen. Omdat ik nu ook aan het quilten ben, besloot ik alle katoen te houden, de rest daar was Petra heel blij mee.

Met een giraffeprint ben ik maar eens begonnen. Er was genoeg om er een lange bloes van te maken.

Langs de hele voorkant en in de hals heb ik een borduursteek op mijn nieuwe naaimachine ingesteld. Halverwege was ik wel bang, dat het spoeltje leeg zou raken en dan heb je toch wel een probleem. Maar gelukkig ging alles goed.