zondag 27 april 2014

Vierkant nummer twaalf

En dit is dus, voor deze quilt, de sampler, het laatste vierkant. De naam is 8 pointed star
Het valt me op dat ik op 2 vierkanten geen paars/rood heb gebruikt. Ik heb nog een stukje stof over. Straks maar even overleggen of ik dat ga veranderen.
 
 

het tiende vierkant

Al een tijdje geleden was het af, maar ik zie nu dat ik het niet geplaatst heb. Bij dezen dus.

Kansas Troubles het deze.

Het elfde vierkant

met de naam Dragon Fly is af. Nu druk bezig het laatste van de twaalf vandaag of misschien morgen af te krijgen.

zaterdag 26 april 2014

nog eens die embossingfolder

en daar heb ik deze kaart mee gemaakt. Ik kwam op het idee toen ik al die prachtige kaarten op Pinterest aan het bekijken was.

Voor Anne

Anne is donderdag 6 jaar geworden. Groot feest natuurlijk, maar voor ons is het vandaag feest. Op \zondag is het veel gemakkelijker om op verjaardagsvisite te gaan, toch?
Ik heb woensdag een kaart voor haar gemaakt en aan haar gegeven. Mocht ze echt pas donderdagmorgen open maken.


De kaart met de poes gaf ik dus donderdag. De poes moet natuurlijk een beetje op Zappa lijken met al die kleurtjes rood en oranje. Ik had het plaatje al een tijdje klaarliggen en vond het tijd worden dat ik die stapel half/af kaarten eens echt af ging maken. Mijn nieuwe embossingfolder gebruikt en een stukje verjaardagshoedjespapier. Ook een nieuwe aanwinst van StampinUp. Zie nu dat ik voor beide kaarten dezelfde embossingfolder heb gebruikt. Want ja, die tweede kaart, daar stop ik het cadeautje in als we vanmiddag  acte de prĂ©sence gaan geven, Ze wil graag geld, want ze wil een spelcomputer opsparen. Goed doel toch? In dit tasje kan ik mooi wat geld stoppen.

zondag 6 april 2014

kleine bloempjes

Ja, die heb ik bij deze twee kaarten gebruikt.

Voor dit kaartje heb ik een  restje van een andere kaart gebruikt. De rode 'omranding', gemaakt met de zouttechniek. Van Corine haar nieuwe embossingfolder gebruikt, het papier een beetje bestreken met een geurende inkt (vanilla). De kleine bloempjes zijn van Stampin Up. Ik zie nu dat ik er nog een paar steentjes op moet plakken.


Voor deze kaart heb ik de grote bloemenpons gebruikt. gewoon uit het kaartkarton geponst. In de ruimte die overblijft heb ik een  klein bloempje van Stampin Up geplakt. Het dessinpapier is van de Action, heel lang geleden gekocht. De lintjes die ik heb gebruikt zijn geel en groen over elkaar gebruikt. De tekststempel is van Stampinback.

zaterdag 5 april 2014

Workshop bij Jose.

Gisteren met Corine en Chantal een workshop bij Jose gedaan. Om de twee dames een beetje wegwijs te maken bij Stampin Up. Jose had heel veel you tube adresjes waar we doosjes kunnen bekijken en na kunnen maken. Gaan we zeker ook eens doen.
We hebben een leuke kaart gemaakt met bijpassende enveloppe. Corine en Chantal hadden allebei de enveloppemaker besteld en die moest dus ingewijd worden.

Verder veel met de bigshot gewerkt.

Het negende vierkant voor de quilt

Hier heb ik toch wel lang over gedaan. Dat komt ook omdat ik eerst twee van de vierkantjes gewoon in elkaar heb gezet. Ik zag toen dat de verhoudingen niet goed waren en ben toen het theezakjespapier gaan gebruiken. Ik moest dus de eerste twee vierkantjes weer uithalen, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan.